Matematik

Ligning problemer

18. september 2022 af Bing123 - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har fået en opgave der lyder som følgende

Undersøg, om x=2*√a er en løsning til ligningen 2*a*x-2=1.

Hvordan be/afkrafter jeg dette, skal jeg starte med den første ligning og arbejde hen til den anden eller omvendt? og hvordan vil jeg overhovedet gøre dette?

Ville sætte stor pris på hjælp(gerne med mellem beregningerne), på forhånd tak.


Svar #1
18. september 2022 af Bing123

Et lille ekstra spørgsmål, jeg søgte online og fandt nogle svar på formlen men hvor de brugte følgende regl

a-b = 1 / ab

Er det her en rigtig regl?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2022 af ringstedLC

Dét du kalder den "første ligning" (= ...) kaldes et udtryk, fordi du ikke kan komme videre uden at kende "a".

Betragt udtrykket som en løsning på den "anden ligning" og kontrollér løsningen ved at indsætte den på pladsen for x i selve ligningen:

\begin{align*} 2\,a\cdot \left ( 2\sqrt{a} \right )^{-2} &= 1 \end{align*}

Når eller hvis de to sider af ligningen er ens, siger vi, udtrykket for x opfylder ligningen og derfor er en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2022 af ringstedLC

#1: Udforsk FS STX B, specielt formel (24).


Skriv et svar til: Ligning problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.