Matematik

Bestem funktionsforskriften.

18. september 2022 af asta9876 - Niveau: C-niveau


Om en lineær funktion, ff, gælder der, at f(−10)=−16, og at f(8)=13.

Bestem funktionsforskriften.

Hvilken af disse?
f(x)=(−16−10)xf(x)=(−16−10)x
f(x)=1,61x+0,11f(x)=1,61x+0,11
f(x)=(−10x)−16f(x)=(−10x)−16
f(x)=(−16x)−10f(x)=(−16x)−10
f(x)=−16x−10f(x)=−16x−10
f(x)=1,56x−0,74
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2022 af mathon

f(x)=1,61x+0,11


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2022 af mathon

eksakt:
                \small f(x)=\frac{29}{18}x+\frac{1}{9}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2022 af PeterValberg

#0 Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2022 af mathon

detaljer:
                    \small \begin{array}{llllll} y=&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x+y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\\\\&\frac{13-(-16)}{8-(-10)}\cdot x+(-16)-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (-10)\\\\& \frac{29}{18}\cdot x+ \left (-16 \right ) - \frac{29}{18}\cdot (-10)\\\\& \frac{29}{18}\cdot x-16+\frac{290}{18}\\\\& \frac{29}{18} x-16+\frac{145}{9}\\\\& \frac{29}{18} x+\frac{-144+145}{9}\\\\\\ y=&\frac{29}{18} x+\frac{1}{9} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem funktionsforskriften.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.