Matematik

Eksponentiel funktion

28. september 2022 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Sidder med den her opgave og søger lidt hjælp 

Vedhæftet fil: mat spørgsmål 6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at gøre det samme som i opgaven med 1,60^x. Der er ek ekstra finte i denne opgave. Find den!


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2022 af Rumballs

0,47/1,24*100-100=-62.09677419%


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

#3 Nej. Se den anden tråd!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

y=b*a^x kan også skrives y=b*(1+r)^x. Når x vokser med 1, vil y vokse med 100r%.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2022 af SuneChr

f (x) = 1,24·0,47x
f (x + 1) = 1,24·0,47x + 1 = 0,47·1,24·0,47x = 0,47· f (x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

#6: Det er ikke det endelige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2022 af mathon

\small \Delta y=\left ( a-1 \right )\cdot 100%=\left ( 0.47-1 \right )\cdot 100%=-53%

\small y\textup{ vokser med }-53%, \textup{n\aa r x vokser med }1


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det er heller ikke det færdige resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2022 af mathon

\small \small y\textup{ vokser med }-0.53, \textup{ n\aa r x vokser med }1


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2022 af Eksperimentalfysikeren

"Hvor mange procent" bliver der spurgt. Resultatet er derfor -53.

Det fremgår af, at der står i opgaveteksten, at der ikke skal procenttegn med.

Hvis der står 5 køer på marken og der bliver spurgt: "Hvor mange køer er der på marken" er det rigtige svar "5". Hvis man svarer "5 køer", siger man, at der er 5 køer2, hvilket er noget sludder.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.