Matematik

Mat Problem

29. september 2022 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Har et spørgsmål som jeg lige har brug for hjælp til. Det går sådan her:

''Alvilda havde ikke sparet nok op, så hun tager et annuitetslån på 10000 kr. Renten er på 1,6 % om måneden og ydelsen er på 1.903 kr.

Hvor mange måneder skal Alvida betale tilbage på lånet?

Rund op til nærmeste antal hele måneder.''


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2022 af snorre123

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ku3GSpe0FNI95ycXZBY8Xk1oWC1njF5BW7un-godWJo/edit?usp=sharing

gå ind under ark2 som hedder annuitet og skriv dine oplysninger ind der 

virker hver gang og må gerne bruges til eksamnen(med hjælpemidler) 

du for svaret ved at kigge der hvor der står retsgæld. når den går i minus så kigger du bare ud hvad kolone nummer det er. det er så dit svar i måndere


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} y &= G\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-n}}\quad\textup{formel (6)} \\ y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r} &= G \\ (1+r)^{-n} &= -\frac{G}{y}\cdot r+1 \\ -n\cdot \log\(1+r) &= \log\left(-\frac{G}{y}\cdot r+1\right) \\ n &= \frac{-\log\left(-\frac{G}{y}\cdot r+1\right)}{\log\(1+r)} \end{align*}


Skriv et svar til: Mat Problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.