Matematik

Cirkel

03. oktober 2022 af laer4324 - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg slet ikke forstår. Ved ikke hvordan jeg skal starte med den. Noget nogen kan hjælpe med

Den er vedhæftet her 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2022 af MentorMath

Hej, metoden er vedhæftet som et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}&& (x-2)^2-4+(y-1)^2-1=20\\\\&& (x-2)^2+(y-1)^2=5^2\\\\ \textbf{a)}\\&& (5-2)^2+(5-1)^2=3^2+4^2=9+16=25=5^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Tangentligning i }P(5,5)\textup{:}\\&& (5-2)\cdot (x-2)+(5-1)\cdot (y-1)=5^2\\\\&& 3(x-2)+4(y-1)=25\\\\&& 3x-6+4y-4=25\\\\&& 4y=-3x+35\\\\\\&& y=-\frac{3}{4}x+\frac{35}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2022 af MentorMath

Punkt b)


Svar #6
03. oktober 2022 af laer4324

Er det svarende?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2022 af MentorMath

Yes:) Du kan enten skrive ligningen for tangenten på implicit form vha. vektorerne eller skrive tangenten på formen for en ret linje på eksplicit form som vist i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2022 af MentorMath

I a) er svaret, at punktet ligger på cirklen, da punktet opfylder at ligningen er sand. 


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.