Kemi

Hjælp til at afstemme en reaktionsligning!! Nogen der er god til det ?

05. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogle der kan hjælpe med at afstemme følgende reaktionsligning? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}O\,_{\textit{(l)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}O_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{C}O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\end{array}

\small \begin{array}{cccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&3\\ Cr&&3&4 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;9\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Svar #3
06. oktober 2022 af sarabatta778

#2

\small \begin{array}{lllllll} H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}O\,_{\textit{(l)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}O_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{C}O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\\\\\end{array}

\small \begin{array}{cccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ C&4&&3\\ Cr&&3&4 \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small 3\,H_2CO\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,CrO_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,H^+\;\longrightarrow \;3\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,Cr{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;9\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\small \textbf{oxygen stemmer.}

Tusind taakkk for hjælpenn!!


Skriv et svar til: Hjælp til at afstemme en reaktionsligning!! Nogen der er god til det ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.