Fysik

Beregn modstanden

06. oktober 2022 af Marcuus - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg R1 og R2? Jeg ved der kommer 1,5A strøm igennem R1, og 2A igennem R2.

Og voltmeteret viser 80V, men hvad kan jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2022 af ringstedLC

#0: Spændingsforskellen på 80 V anvendes i Ohm's lov:

\begin{align*} I_{A_1}=I_{A_2}+I_{R_2}\Rightarrow I_{R_2} &= I_{A_1}-I_{A_2} \\ R_2=\frac{U}{I_{R_2}} &= ...\,\Omega \\ U=I_{A_2}\cdot R_1\Rightarrow R_1 &= ...\,\Omega\end{align*}


Svar #3
06. oktober 2022 af Marcuus

#2

#0: Spændingsforskellen på 80 V anvendes i Ohm's lov:

\begin{align*} I_{A_1}=I_{A_2}+I_{R_2}\Rightarrow I_{R_2} &= I_{A_1}-I_{A_2} \\ R_2=\frac{U}{I_{R_2}} &= ...\,\Omega \\ U=I_{A_2}\cdot R_1\Rightarrow R_1 &= ...\,\Omega\end{align*}

OKay tak, fandt ud af det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2022 af mathon

Beregning af \small R_3\textup{:}

                            \small \begin{array}{llllll} P_3=R_3\cdot {I_3}^2=\frac{\left ( 800\;\mathrm{g} \right )\cdot \left ( 4.2\;\mathrm{\frac{J}{g\cdot \degree C}} \right )\cdot \left ( 57.4\degree C \right )}{\left ( 32\;\mathrm{min} \right )\cdot \left ( 60\;\mathrm{\frac{s}{min}} \right )}\\\\\\ R_3=\frac{\left ( 800\;\mathrm{g} \right )\cdot \left ( 4.2\;\mathrm{\frac{J}{g\cdot \degree C}} \right )\cdot \left ( 57.4\degree C \right )}{\left ( 32\;\mathrm{min} \right )\cdot \left ( 60\;\mathrm{\frac{s}{min}} \right )\cdot \left (\left ( 3.50-1.50 \right )\;\mathrm{A} \right )^2} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn modstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.