Matematik

Bestem røringspunktet

21. oktober 2022 af HansenDahl98

Hey kloge hoveder,

Mangler en hjælpende hånd til denne opgave b):

(OBS: Tangenten i opgave 4 A) blevfundet til at være:  y=8x-38

Opgaven lyder...

En anden funktion g er givet ved forskriften:

g(x)=-\frac{1}{3}x^3+3x^2-8x-8

Grafen for g har vendetangent i punktet P:

B) Bestem røringspunktet P

Altså skal jeg finde hældningen først? Den er jo -1/3x^3... så finder jeg røringspunkterne der, eller hvordan?

Tak for hjælpen! sætter stor pris på det


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2022 af mathon

B) Bestem røringspunktet P:
      
              \small \small \begin{array}{lllllll} g{\, }''(x_o)=0\\\\ 6-2x_o=0\\\\ x_o=3\\\\ P(3,g(3))=\left ( 3,-14 \right ) \end{array}


Svar #2
21. oktober 2022 af HansenDahl98

#1

B) Bestem røringspunktet P:
      
              \small \small \begin{array}{lllllll} g{\, }''(x_o)=0\\\\ 6-2x_o=0\\\\ x_o=3\\\\ P(3,g(3))=\left ( 3,-14 \right ) \end{array}

Tak for hjælpen Mathon! :)


Skriv et svar til: Bestem røringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.