Matematik

bestem f'(x) og g'(x)

29. oktober 2022 af jeps0029 - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og f er givet ved 

f(x)=√x og g(x)=√2x-4

a) Bestem f'(x)

b) Bestem g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*}f(x) &= \sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}}\;,\;x\geq 0\quad \textup{formel (135)} \\ f'(x) &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2022 af ringstedLC

b) Det antages, at der menes:

\begin{align*} g(x) &= \sqrt{2x-4}\;,\;x\geq 2 \\ m(x)=2x-4&\;,\;n(x)=\sqrt{x} \\ m'(x)=...&\;,\;n'(x)=...\quad \textup{se a)} \\ g'(x) &= \Bigl(n\bigl(m(x)\bigr)\Bigr)'=n'\bigl(m(x)\bigr)\cdot m'(x) & \textup{formel (??) i STX B} \\ &&\textup{formel (136) i STX A} \end{align*}


Skriv et svar til: bestem f'(x) og g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.