Kemi

Kann nogen hjelpe med at finde empiriske formel og molekylformlen

31. oktober 2022 af SkinnyDev - Niveau: A-niveau

Et organisk stof, A, analyseres ved en elementaranalyse. Stoffet, der vides at være en monovalent alkohol, har følgende sammensætning:

C 68,13 %

H 13,72%

O 18,15%

a) Bestem den empiriske formel og molekylformlen for A.

Vedhæftet fil: op2.24.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2022 af AngelOneOne

Hej,

Prøv at kigge på opgave eksempel 7.9 her: https://kemi.androide.dk/7-kemiske-maengder/7-4-masseprocent-og-empiriske-formler/ og læs også afsnuttet om konvertering af decimaltel til hele tal.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textup{Antal mol:}\\& \frac{\left \{ 68.13,13.72,18.15 \right \}}{\left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \}} =\left \{ 5.67,13.61,1.13 \right \}\approx \left \{ 6,14,1 \right \}\\ \textup{dvs:}\\&C_6H_{14}O=\left\{\begin{matrix} \textup{hexan-1-ol}\\ \textup{hexan-2-ol} \\ \textup{hexan-3-ol} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Kann nogen hjelpe med at finde empiriske formel og molekylformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.