Matematik

Vektorer uden hjælpemidler

02. november 2022 af ajayisfire (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner, jeg kan ikke finde ud opgaven uden hjælpemidler, kan nogen vise mig hvda jeg skal gøre trin for trin?

Vedhæftet fil: sheesh12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2022 af StoreNord

Linjen har samme hældning som vektor n's tværvektor.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2022 af oppenede

Lad Q(x, y) være et vilkårligt punkt på linjen. Dermed er vektor PQ vinkelret på vektor n, hvorfor prikproduktet mellem disse er 0. Dvs. PQ•n = 0, hvilket er en ligning for linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{En af ligningerne for den rette linje }l:\\ a\cdot (x-x_0)+b\cdot (y-y_0) &= 0\;,\;\binom{a}{b}=\vec{n}_l \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.