Matematik

Funktioner - f1+f2

05. december 2022 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med opgave 1?

Jeg forstår ikke hvordan man finder hvad og hvad hvilke ord betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2022 af Eksperimentalfysikeren

Princippet for alle i a) er det samme. (f1 + f2)(1) findes ved at aflæse f1(1) og f2(1) på graferne og addere de to aflæste værdier.

I b) skal du afgøre, om du kan gøre det samme som i a). Der er nogle af dem, hvor det ikke kan lade sig gøre. (Hint 1: Man kan ikke dividere med 0, hint 2: Hvis man ikke kan aflæse funktionsværdien, fordi kurven ikke er der for en given x-værdi, er funktionen ikke defineret for denne x-værdi.

c) find de x-værdier, hvor de nævnte funktioner er defineret (Brug resultatern fra b og suppler med andre observationer.)


Svar #2
05. december 2022 af SkolleNørd

hvordan aflæser man f1 (1) og f2 (1)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2022 af ringstedLC

#2: Aflæs y-værdierne for x = 1:

\begin{align*} \bigl(f_1+f_2\bigr)(x) &= f_1(x)+f_2(x) \\ \bigl(f_1+f_2\bigr)(1) &= f_1(1)+f_2(1) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2022 af Eksperimentalfysikeren

På tegningen finder du den lodrette linie, der er mærket med 1. Den er 1 enhed fra y-aksen. Find så skæringspunktet med kurven for f1. Tæl, hvor mange felter, det er under aksen. Da det er under aksen, er tallet negativt. Gør det samme med f2.


Svar #5
17. december 2022 af SkolleNørd

Kan du ikke tegne og vise hvordan man finder f1 og f2, forstår det virkelig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \bigl(f_1+f_2\bigr)(1) &= f_1(1)+f_2(1) \\ &= -4+(-1)=... \\\\ \bigl(f_1-f_2\bigr)(3) &= f_1(3)-f_2(3) \\ &= 0-1=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2022 af ringstedLC

b)

\begin{align*}f_1(x):-1\leq x\leq 4\;&,\;f_2(x):-2<x<5 \\ \left ( \frac{f_1}{f_2} \right )\!({\color{Red} 2}) &= \frac{f_1(2)}{f_2(2)}\;,\;f_2(2)\neq 0 \;,\;-1\leq {\color{Red} 2}\leq 4\;,\;-2<{\color{Red} 2}<5 \\ f_2(2) &= 0\Rightarrow \left ( \frac{f_1}{f_2} \right )\!(2)=\;\textup{udefineret} \\\\ \left ( \frac{f_1}{f_2} \right )\!(4.5) &= ...\;,\;-1\leq 4.5\leq 4\;,\;-2<4.5<5 \\ \Rightarrow \left ( \frac{f_1}{f_2} \right )\!(4.5) &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2022 af ringstedLC

c) 

- Åbne boller tilhører ikke def.-mængden.

- Lukkede boller tilhører def.-mængden.


Skriv et svar til: Funktioner - f1+f2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.