Biologi

Forsøg omhandlende stråling/radioaktivitet

08. december 2022 af KilleGry - Niveau: A-niveau

Hej 
Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde et forsøg omhandlende, hvordan stråling eller radioaktivitet påvirker organismer? Skal bruge det i forhold til SRP-skrivning hvor jeg mangler et biologisk forsøg der har relevans for de biologiske konsekvenser ved atombombning.

Mvh. Kille

Og mange tak for jeres tid. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2022 af Emilodd

Ja, det kan jeg hjælpe dig med. Jeg kan ikke give dig et specifikt forsøg, men jeg kan give dig en idé om, hvad det kunne indeholde.

Et forsøg omhandlende, hvordan stråling eller radioaktivitet påvirker organismer, kunne involvere at udsætte forskellige organismer for forskellige doser af stråling eller radioaktivitet og derefter undersøge, hvordan det påvirker dem. Det kunne f.eks. være at se på, hvordan stråling påvirker en plants vækst, eller hvordan radioaktivitet påvirker dyrs frugtbarhed. Det kunne også involvere at undersøge, hvordan stråling påvirker en organismes DNA, f.eks. ved at se på, hvor mange mutationer der opstår i DNA'et efter udsættelse for stråling.

Jeg håber, dette giver dig en idé om, hvad et forsøg omhandlende stråling og radioaktivitet på organismer kunne indeholde, og at det kan hjælpe dig med din SRP-skrivning. Lad mig vide, hvis du har brug for yderligere hjælp.


Skriv et svar til: Forsøg omhandlende stråling/radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.