Matematik

Bestem tangent

24. december 2022 af Hans2004 - Niveau: B-niveau

UDEN HJÆLPEMILDER

f(x) = 4 * in(x)+2

Bestem tangent i punktet p(1,f(1)) 

Meget gerne en beskrevelse til hvert trin

På forhånd tak - og glædelig jul


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. december 2022 af ringstedLC

Tangentligning: y = f '(x0)(x - x0) + f(x0) i punktet (x0f(x0))

                             y = f '(1)(- 1) + f(1) i punktet P (1, f(1))

                         f(x) = 4 • ln(x) + 2 ⇒ f(1) = ...

                        f '(x) = (...)               ⇒ f '(1) = ... 

Bemærk: Du må gerne bruge FS.


Svar #2
24. december 2022 af Hans2004

Så jeg skal først finde den afledte funktion , og derefter sætte den afledte funktions x-værdi til 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2022 af ringstedLC

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. december 2022 af Anders521

#2

Nej, du kan lige så vel starte med at bestemme (1). 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll}\textup{for }x>0\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|} \hline f(x)&f(1)&f{\, }'(x)&f{\, }'(1)\\ \hline 4\cdot \ln(x)+2&4\cdot 0+2=2&\frac{4}{x}&\frac{4}{1}=4\\ \hline \end{array}\\\\\textup{tangentligning}\\\textup{i }\left ( 1,4 \right )\textup{:}\\&& y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)\\\\&& y=4\cdot (x-1)+2\\\\\\&& y=4x-2 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.