Matematik

model

08. januar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

har lidt brug for hjælp til denne øvelse:

i 2005 blev der anmeldt 47295 arbejdsulykker

i perioden efter 2005 faldt antallet af anmedlte arbejdsulykker med 1.7% om året

a)indfør passende variable, og opstil en model der beskriver udviklingen i antallet af anmeldte arbejdsulykker efter 2005


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2023 af ringstedLC

#0: Undlad at oprette flere tråde med den samme opgave. Se istedet:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2062596 ,

dine andre tråde om eksponentialvækst eller i din matematikbog.

PS. Skriv i det mindste nogle mere sigende titler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2023 af Christianfslag

Opstil en funktion der følger renteformlen

\small U_t=U_0\cdot (1+r)^t

Hvor U_t er antal ulykker ved t terminer, hvor U_0 er antallet af ulykker i 2005 og hvor r er faldet i ulykker om året (-0.017).


Svar #3
08. januar 2023 af Simlars

Vil du så sige at den hedder til sidst f(x)=47295*1.017x


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2023 af Christianfslag

#3

Vil du så sige at den hedder til sidst f(x)=47295*1.017x

Din udvikling er på -1.7% om året. Dermed bliver modellen da

\small U(t)=47295\cdot 0.983^t


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2023 af Anders521

#3 Det er forkert.

#4 Der mangler et krav om t.


Skriv et svar til: model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.