Matematik

stykkevis linære funktion.

29. januar kl. 21:33 af Lench - Niveau: B-niveau

opgaven lyder således: 

en stykkevis defineret funktion f har forskriften

f(x)= -2x+11,    -1 ≤ x ≤ 4

        0,5x+2,     4 < x ≤ 8 

opgave a, bestem f(4).

f(4)=(-2)·4+11=3  og f(4)=0,5·4+2=4

er det ikke korrekt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar kl. 21:48 af StoreNord

Nej. Del 2 gælder ikke for x=4.

Prøv at tegne funktionen.


Svar #2
29. januar kl. 22:05 af Lench

kan godt se det ikke ville passe, men hvordan finder jeg så det korrekte tal? ( det skal tegnes i hånden) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar kl. 22:22 af ringstedLC

Bestem hvilken af de to gaffelgrene der gælder for x = 4 udfra kriterierne og brug den forskrift.


Svar #4
29. januar kl. 22:28 af Lench

det gør f(4)= -2·4+11. men hvis jeg kun tegner den funktion bliver det ikke en stykkevis linær funktion? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar kl. 23:29 af ringstedLC

Tegn dén i intervallet -1 ≤ x ≤ 4 

Tegn så den anden i dens interval, og gerne i anden farve.

Husk: Lukkede "boller" ved endepunkterne af den første. Og en åben "start-bolle" og en lukket "slut-bolle" ved den anden. De kan så få samme farve som graferne.


Svar #6
30. januar kl. 13:58 af Lench

tak for hjælpen. tror jeg har gjort det rigtigt nu


Skriv et svar til: stykkevis linære funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.