Kemi

Ammoniumchlorid reaktion med vand

12. februar 2023 af Loleta - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til denne opgave

50 g ammoniumchlorid anbringes i et bægerglas med 100 g vand, stoffet bringes i opløsning ved at
opvarme til 83 °C. Opløsningen køles nu ned til 20 °C, og filtreres.
1. Hvor mange gram ammoniumchlorid er der frafiltreret som fast stof?
2. Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af ammoniumchlorid i den frafiltrede opløsningen?
3. Er den frafiltrede opløsning mættet, umættet eller overmættet?
4. Der udtages 15 mL af opløsningen og fortyndes til 250 mL. Hvad er den nye stofmængdekoncentration?
5. Lav en tegneserie over udførslen af forsøgene i denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2023 af Heptan

m1 + m2 = 50 g

1. m1

2. m2 = 50g - m1 = ...

n = m2/M(ammoniumchlorid) = ...

c = n/V

Det er svært at sige hvad volumen V er - måske har I skrevet det ned. Ellers ville jeg bare bruge V = 0,100 L.

3. overmættet

4. c1V1 = c2V2

5. -


Svar #2
12. februar 2023 af Loleta

Hej Heptan,

Mange tak for dit svar. Når du skriver m1 + m2 = 50 g. Har vi så ikke 2 ubekendte?

m1 er det ikke 50 g?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2023 af Heptan

Ja 2 ubekendte, jeg går ud fra I lavet forsøget i laboratoriet. Ellers skal du slå opløseligheden op for ammoniumchlorid.


Svar #4
13. februar 2023 af Loleta

Mange tak for dit svar

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2023 af IS7

Jeg forstår ikke hvordan i kan få a. til at være 50g. Kan i uddybe lidt mere?


Skriv et svar til: Ammoniumchlorid reaktion med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.