Kemi

Regne koncentraion ..

15. februar 2023 af Sommerogvinter - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har følgende spørgsmål: 

Angiv koncentrationen af glucosemonohydrat (i M) i en kaliumklorid-glukose infusionsvæske, når den udover glucose indeholder 3,8 g/L KCl, har en temperatur på 22 °C og et osmotisk tryk på 7 atm.

Jeg har brugt formlen: Π=R*T*c

7 atm = 0.08l x atm / k x mol *(22+273K) *x

isolere x og får 0.2891719442, men det rigtige svar er: 0,187 M, hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2023 af Heptan

Du skal tage alle solutter med i formlen - du har glemt kalium og chlorid.

Π=R*T*(c1+c2+x)

hvor c1 = c2 = 3,8 g/L *1/(74,55 g/mol) = 0,051 M

Og brug flere decimaler på R = 0,0821 Latm/Kmol


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2023 af medicinstuderende4

Hej 

Jeg sidder med samme opgave, og når jeg regner således får jeg 0,197 M. 

7*(8,314/295,15)=0,197 M 

Kan du evt uddybe hvordan du mener man skal regne på det? og hvor i formlen skal man bruge de 0,051 M eller 3,8 g/L KCL ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \eta &= R\,T\bigl(c_1+c_2+x) \\ \frac{\eta}{R\,T} &= c_1+c_2+x \\x &= \frac{\eta}{R\,T}-c_1-c_2 \\ x &= \frac{7}{0.0821\cdot 295.15}-2\cdot 0.051\,\textup{M} \end{align*}


Skriv et svar til: Regne koncentraion ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.