Matematik

Udvikling af BNP

22. februar 2023 af Moehy - Niveau: A-niveau

Spørgsmål:


Svar #1
22. februar 2023 af Moehy

Jeg føler, at jeg har lavet opgave a), b) og c) rigtig, men jeg er usikker på opgave d).

Også i opgave d), er min forklaring god nok? Hvis nej, hvad skal jeg så skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2023 af peter lind

f'(x) angiver den hastighed som BNP vokser med år x. f(x) angiver BNP år x


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} f(x) &= \textup{startv\ae rdi} \cdot \textup{Fremskrivnings\textbf{faktor}}^x \\ \textup{Fremskrivningsfaktor} &= 1+\textup{v\ae kstrate} \end{align*}

c) Afrund resultatet, - fem decimaler på et antal år giver ingen praktisk mening.

d) Beregning OK, men at en voksende eksponentialfunktion skulle have en f(20) mindre end startværdien... Tænk over hvad diff.-kvotienten i punktet (20, f(20)) betyder.


Svar #5
22. februar 2023 af Moehy

#4

b)

\begin{align*} f(x) &= \textup{startv\ae rdi} \cdot \textup{Fremskrivnings\textbf{faktor}}^x \\ \textup{Fremskrivningsfaktor} &= 1+\textup{v\ae kstrate} \end{align*}

c) Afrund resultatet, - fem decimaler på et antal år giver ingen praktisk mening.

d) Beregning OK, men at en voksende eksponentialfunktion skulle have en f(20) mindre end startværdien... Tænk over hvad diff.-kvotienten i punktet (20, f(20)) betyder.

Er det det her der menes med diff.-kvotienten i punktet (20,f(20)):


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2023 af ringstedLC

Nej. Du roder da noget rundt i begreberne:

\begin{align*} f'(x) &= 20\Rightarrow (x,y)=(12.6,183.7) \end{align*}

betyder, at i det punkt er diff.-kvotienten 20. Genlæs dit indlæg med tangenters hældning.


Svar #7
22. februar 2023 af Moehy

#6

Nej. Du roder da noget rundt i begreberne:

\begin{align*} f'(x) &= 20\Rightarrow (x,y)=(12.6,183.7) \end{align*}

betyder, at i det punkt er diff.-kvotienten 20. Genlæs dit indlæg med tangenters hældning.

Sådan her:


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2023 af ringstedLC

#7: Ja, men dét vidste du jo godt, se d):

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2066191#2066192

har du vedhæftet:

hvor du i b) spørges om noget lign. og laver en rigtig beregning.


Skriv et svar til: Udvikling af BNP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.