Kemi

Bjerrumdiagrammer beregn % af et stof

15. maj 2023 af hellehelle19 - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen hjælpe med denne opgave?: Gør rede for hvor stor en del af den form for narenginin der er vist i figur 3.2 (Bjerrumdiagram), i en vandig opløsning ved pH 7?

(hvordan kan man også beregne dette?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2023 af Heptan

Pufferligningen:

pH = pKs + log((1-xs)/xs)       
hvoraf haves

               (1-xs)/xs = 10pH-pKs

og            xs = 1/(1+10pH-pKs)


Skriv et svar til: Bjerrumdiagrammer beregn % af et stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.