Matematik

Bestem hvor mange m^3 beton der medgår til støbning af tårnet

15. maj 2023 af MikkelDis - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave og er meget fortabt. Jeg skal finde hvor mange m^3 beton der medgår til støbning af følgene tårn:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2023 af M2023

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2023 af M2023

#0. Ringmurene er to cirkeludsnit, der er trukket fra hinanden. Arealet af et cirkeludsnit er

Areal=\theta \cdot R^2/2

Her er θ vinklen af cirkeludsnittets vinkel og R er cirklens radius. Hvis man kender R og korden K, men ikke vinklen, så får man

Areal=R^2\cdot sin^{-1}(K/(2\cdot R))

hvor man regner resultatet af sin-1(x) i radianer. For en ring med tykkelsen T får man:

Areal=[(R+T)^2-R^2 ]\cdot sin^{-1}(K/(2\cdot R))=

Areal=T\cdot (2\cdot R+T)\cdot sin^{-1}(K/(2\cdot R))

Det vil sige, at rumfanget af en mur med højden H er:

Volumen=H\cdot T\cdot (2\cdot R+T)\cdot sin^{-1}(K/(2\cdot R))

Højden er forskellen på de to koter, dvs. 11 m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2023 af M2023

#2. Med tallene indsat, så får man:

Volumen=

11\cdot 0,15\cdot (2\cdot 8,66+0,15)\cdot sin^{-1}(3,41/(2\cdot 8,66))\;m^3+

11\cdot 0,15\cdot (2\cdot 1,15+0,15)\cdot sin^{-1}(2/(2\cdot 1,15))\;m^3=

9,97\;m^3


Skriv et svar til: Bestem hvor mange m^3 beton der medgår til støbning af tårnet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.