Kemi

3. Idealgasloven Med udgangspunkt i forsøget ”Lightergas” skal du forklare om sammenhængen mellem volumen af en gas og stofmængden

13. juni 2023 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

(HASTER)

Er der en venlig sjæl, som kan forklarer mig om sammenhængen mellem gas og stofmængde, når der er taleom et forsøg, som jeg vedhæfter under?

3. Idealgasloven

Med udgangspunkt i forsøget ”Lightergas” skal du forklare om sammenhængen mellem volumen af en gas og stofmængden


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2023 af Heptan

Idealgasloven:

pV = nRT

Isolér V:

V = n*RT/p

hvor V er volumen, n er stofmængde, R er gaskonstanten, T er temperaturen og p er trykket.


Svar #2
13. juni 2023 af SkolleNørd

#1

Idealgasloven:

pV = nRT

Isolér V:

V = n*RT/p

hvor V er volumen, n er stofmængde, R er gaskonstanten, T er temperaturen og p er trykket.

kan du hjælpe med at forklare sammenhægn mellem volumen af gas og stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2023 af Heptan

Ved konstant tryk og temperatur er volumen og stofmængde proportionelle med en faktor RT/p, og funktionsudtrykket er givet ved

V = n*RT/p


Skriv et svar til: 3. Idealgasloven Med udgangspunkt i forsøget ”Lightergas” skal du forklare om sammenhængen mellem volumen af en gas og stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.