Matematik

Bestem arg(e^w) (A.2)

20. august 2023 af Roscosmos - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal gribe det vedhæftede spørgsmål an (A.2)

Jeg har allerede lavet den forrige opgave, hvor jeg brugte formlen A / | z |, hvilket jeg fik til √2 / 2, som er lig -pi/4, når det er i cos^-1. Jeg har også fundet e^w, hvilket gav e.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2023 af SuneChr

Vi har
ew = e·e- i = e·(cos(- 1) + i·sin(- 1))
Da får vi
arg(ew) = - 1  eller som positivt argument    2π - 1

Det er rigtigt, at
|ew| = e


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2023 af SuneChr

A1:

w = 1 - i = √2·(cos(- π/4) + i·sin(- π/4))
|w| = √2         arg(w) = - π/4 = 2π - π/4 = /4 


Svar #3
21. august 2023 af Roscosmos

Hvordan kommer du fra  e·e- i til e·(cos(- 1) + i·sin(- 1))? forstår ikke helt sammenhængen. Samme gælder springet fra arg(w) = - π/4 til 2π - π/4. -1 er rigtigt ja, men det samme kan ikke siges om  7π/4 (ifølge facit) 

Tak)


Svar #4
21. august 2023 af Roscosmos

#2

A1:

w = 1 - i = √2·(cos(- π/4) + i·sin(- π/4))
|w| = √2         arg(w) = - π/4 = 2π - π/4 = /4 

Hvordan kommer du fra  e·e- i til e·(cos(- 1) + i·sin(- 1))? forstår ikke helt sammenhængen. Samme gælder springet fra arg(w) = - π/4 til 2π - π/4. -1 er rigtigt ja, men det samme kan ikke siges om  7π/4 (ifølge facit) 

Tak)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2023 af SuneChr

e1 - i = e1e- i     Potensreglen gælder også for komplekse tal.
Vi har generelt
eix = cos(x) + i·sin(x)
Gang med e på begge sider og sæt x = - 1
Modulus og argument kan herefter aflæses direkte.
A1:     I øvrigt er argumentet  - π/4 = /rigtigt.
Der stilles ingen krav om, at argumentet skal være positivt.


Svar #6
21. august 2023 af Roscosmos

#5

e1 - i = e1e- i     Potensreglen gælder også for komplekse tal.
Vi har generelt
eix = cos(x) + i·sin(x)
Gang med e på begge sider og sæt x = - 1
Modulus og argument kan herefter aflæses direkte.
A1:     I øvrigt er argumentet  - π/4 = /rigtigt.
Der stilles ingen krav om, at argumentet skal være positivt.

Tak for forklaringen på A.1. :)

Jeg er stadig lidt lost på A.2, og har kun forstået følgende:

e*e^-i = e*(cos(-1)+i*sin(-1))

Herfra ved jeg så ikke hvordan vi skal trylle det om til -1. Du siger at vi skal gange med e, men jeg kan ikke helt se hvordan det skulle løse noget. Ville du have mulighed for at forklare det step by step igen på en anden måde?

Mange tak! )


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2023 af SuneChr

For  eix  er koefficienten til i lig med x, altså x = - 1 rad
Denne vinkel, - 1 rad, indsættes for x i den generelle formel  eix = cos (x) + i·sin(x)
Men vi skal også have modulus e med, så vi ganger med e, så ligningen fremstår fuldstændigt.
Der er ikke noget trylleri med skjulte kaniner i hatten.  - 1 angiver blot buen/vinklen på enhedscirklen
fra (1 , 0) regnet i negativ omløbsretning. Det er vinklen (180/π)º med x-aksen i IV kvadrant.
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2023 af SuneChr

# 7

En lille skønhedsfejl har indsneget sig i første linje:
x er ikke koefficient til i, - det er i, der er koefficient til x.
En koefficient er en konstant, der lægger sig til en variabel, og i er jo ingen variabel men en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2023 af SuneChr

ea + bi = ea(cos(b) + i·sin(b))          ∧    a, b ∈ R                       ⇔
|ea + bi| = ea    ∧    arg(ea + bi) = b   ∧    b er periodisk med 2π


Skriv et svar til: Bestem arg(e^w) (A.2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.