Matematik

Finde a (f(t)=b*a^t) med halveringstid af kulstof

26. august 2023 af Stanzi - Niveau: B-niveau

Hej,

er der en som har en ide hvordan man kan starte at løse følgende opgave ?

Vedhæftet fil: SharedScreenshot.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2023 af ringstedLC

Start med at se på grafen og brug så den sidste oplysning: "... halveringstiden er ...":

\begin{align*} T_{1/2} &= \frac{\ln\left (\tfrac{1}{2} \right )}{\ln(a)} &&\textup{formel (112)} \\ 5730 &= \frac{\ln\left (\tfrac{1}{2} \right )}{\ln(a)}\Rightarrow a=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2023 af SkolleNørd

#0

Hej,

er der en som har en ide hvordan man kan starte at løse følgende opgave ?

Hvad heddr den lærer, som har givet dig denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2023 af mathon

                                         \begin{array}{llllll} \frac{1}{2}=a^{T_{\frac{1}{2}}}\\\\ a=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ a=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5730}} \end{array}


Skriv et svar til: Finde a (f(t)=b*a^t) med halveringstid af kulstof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.