Matematik

Hvilken metode skal jeg bruge?

06. september 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Hejsa. Er i gang med en matematik aflevering, hvor jeg er kommet helt i tvivl om, hvilken metode jeg skal vise, at jeg bruger for at komme frem til svaret. 

Til selve opgaven er der flere løsninger til den, men jeg ved ikke helt, hvilken jeg synes er bedst. 

Nogen der muligvis vil se på mine svar - hvilken af de to løsningsmetoder, tænker I er "bedst" eller viser bedst, hvordan jeg er kommet frem til resultatet ???

Mine svar og opgaveformulering er vedhæftet. 

Tak på forhånd :-)


Svar #1
06. september 2023 af hfstudentt

det ene svar: 


Svar #2
06. september 2023 af hfstudentt

det andet svar: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2023 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2023 af AMelev

Så vidt jeg kan se, er det samme metode, du bruger, nemlig beregning ud fra forsrkift/ligning.

I slutningen af det andet svar benytter du en anden metode til at fbestemme f(2) og kommer til samme resultat.
Der udnytter du, at samme x-tilvækst giver samme y-tilvækst, så når x vokser med 1, vokser y med 2 (hældningskoeeficienten).
Til det andet kan du udnytte, at Δy = a·Δx = 2·Δx. Hvis du tager udgangspunkt i (0,4), er Δy = 14 - 4 = 10, så Δx = 5, jf. linket i #3.


Skriv et svar til: Hvilken metode skal jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.