Matematik

Ekponciel funktion

23. september kl. 11:57 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
En opgaveformulering lyder således:

“Udviklingen af en bakteriekultur kan beskrives ved udtrykket:
f(x)=425·?1,07?^x, hvor x er tiden i timer og f (x) er antallet af bakterier”

Spm. 1) “Hvor mange timer går der før der er 600 bakterier?”

Her skal jeg bruge GeoGebra til at beregne dette.
Jeg har gjort det således (se vedhæftet billede), men jeg ved ikke, om det er godt nok - mangler jeg at tilføje mere eller andet?

Jeg skal ligeledes skrive, hvordan jeg præcis har gjort det i GeoGebra.


Min besvarelse er følgende:

For at komme frem til, hvor mange timer der går før, at der er 600 bakterier, kan jeg ved brug af GeoGebra
indsætte y=600, hvor jeg får tegnet linjen y=600, som ses på y-aksen, idet y-aksen repræsenterer antallet af bakterier. Jeg benytter skæringsværktøjet for at komme frem til skæringen mellem de to grafer - som i dette tilfælde er lidt over 5 timer, og kan aflæses på x-aksen.

Dvs. der går ca. 5 timer før antallet af bakterier er på 600




Vedhæftet fil: IMG_9489.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september kl. 12:20 af Christianfslag

Din fremgang er helt korrekt! I din besvarelse nævner du ikke helt, at du indtegner grafen og da finder skæringspunktet, men det er klart forståeligt hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september kl. 12:32 af ringstedLC

Det er nydeligt, når det antages, at figuren vedlægges besvarelsen.

Forslag:

", og kan aflæses på x-aksen." ændres til: ", hvilket er x-koordinaten af skæringspunktet."

Fordi det er mere sikkert at aflæse tallet som GG har beregnet.


Skriv et svar til: Ekponciel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.