Matematik

Sammensatte funktioner

24. september 2023 af Mariae06 - Niveau: B-niveau

hej derude. Jeg skal lave en matematik aflevering til i morgen og sidder virkelig fast i en opgave. 

Det ser således ud: 

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = 2x^2 - 3x+2     og     g(x) = kvadratroden af 4x-1

a) Bestem (f bolle g af x) og (g bolle f af x) 

Tak på forhånd:)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2023 af mathon

Her skal man være fortrolig med
notationen:
                         \small (f\circ g)(x)=f\left ( g(x) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2023 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} (f\circ g)(x)=&f\left ( g(x) \right )=f\left ( \sqrt{4x-1} \right )=2\cdot\left ( \sqrt{4x-1} \right )^2-3\cdot \sqrt{4x-1}+2=\\\\&2\cdot \left ( 4x-1 \right )-3\cdot \sqrt{4x-1}+2=8x-3\cdot \sqrt{4x-1}\\\\\\\\ \left (g\circ f \right )(x)=&g(f(x))=g(2x^2-3x+2)... \end{array}


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.