Matematik

Løs ligning i hånden

24. september kl. 13:51 af user0067 - Niveau: C-niveau

Hvordan løser man 5x-8=4-x 

Og hvorfor løser man den på denne måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september kl. 14:09 af jl9

Man kan isolere x på den ene side af lighedstegnet. F.eks.:

-Plus med x på begge sider

-Plus med 8 på begge sider

-Divider med 6 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september kl. 14:32 af ringstedLC

Kontrol af løsning:

\begin{align*} \textup{Resultat}:x &= (...) \\ 5\cdot (...)-8 &= 4-(...)\quad\textup{skal\,v\ae re\,sand!} \end{align*}


Skriv et svar til: Løs ligning i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.