Matematik

Funktioner

24. oktober 2023 af guddiii - Niveau: A-niveau

To funktion f og g er bestemt ved 
f(x):=x^(2)-4*x+8 ? Udført
g(x):=3*x*?^(−x) ? Udført

a) Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstan mellem grafen for f og grafen for g er mindst mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2023 af peter lind

|f(x)-g(x)| er den lodrette afstand mellem f og g så

løs ligningen f'(x)-g'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2023 af SuneChr

Hvis f(x) > g(x) for alle x :       (f(x) - g(x))' = 0


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.