Matematik

Retningsvektor spørgsmål

28. januar kl. 15:04 af amal8153 - Niveau: B-niveau
Jeg har brug for hjælp til at finde ud af b og c i denne opgave. Har lavet a, men vil også være sikker på om det er rigtigt nok

Tak for hjælpen på forhånd
Vedhæftet fil: IMG_9070.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar kl. 15:15 af oppenede

b) Indsæt parametriseringen i ligningen for førsteaksen.
c) Beregn PQ, og se om den er parallel med retningsvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar kl. 17:55 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \binom{x_0}{y_0}+t\cdot \binom{r_1}{r_2} \;,\;t\in\mathbb{R} \\ x(t)=x_0+t\,r_1 &\;\,,\; y(t)=y_0+t\,r_2 \\ x\textup{-aksen}:y &= 0 \\ 0 &= y_0+t\,r_2\Rightarrow t_0=... \\ S &= \bigl(x_0+t_0\,r_1,0\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar kl. 18:07 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \binom{x_1}{y_1} &= \binom{x_0}{y_0}+t\cdot \binom{r_1}{r_2} \\ \binom{x_1-x_0}{y_1-y_0} &= t\cdot \binom{r_1}{r_2} \\ x_1-x_0=t\,r_1 &\,\wedge\;y_1-y_0=t\,r_2 \\ \frac{x_1-x_0}{r_1}=t &\,\wedge\;\frac{y_1-y_0}{r_2}=t \\ \frac{x_1-x_0}{r_1} & \overset{?}{=} \frac{y_1-y_0}{r_2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar kl. 18:12 af ringstedLC


Skriv et svar til: Retningsvektor spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.