Matematik

øl salg

20. februar kl. 14:09 af shain - Niveau: 10. klasse
opgave om øl

2.2 til 2.4

2.2 Der blev solgt 150.000 liter øl 1 genstand er 33 cl der går 3 genstande til 1 liter skal man sige 150000*100cl/33cl?

2.2 antal flasker * pris or. stk 250.000*30= 7.500.000 kr?

2.3 Der er 45.000 gæster jeg skal dividere med 45000. 33 cl* 250.000/45000 ? Skal jeg også medtag 150.000 liter øl med?

Svar #1
20. februar kl. 14:11 af shain

korrekt billed

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar kl. 20:27 af SuneChr

3 × 33 cl er ikke lig med 1 liter.
Se # 10  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2085235


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar kl. 20:32 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar kl. 20:35 af ringstedLC

2.3

\begin{align*} \textup{\O lindt\ae gt,\,flaske} &= 250000\cdot 30=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar kl. 20:46 af ringstedLC

2.2

\begin{align*} \textup{Forslag}:150000 &= Fad_{lille}\cdot 0.25+Fad_{stor}\cdot 0.4 \end{align*}

Sæt Fadlille til fx 200000 og bestem Fadstor


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar kl. 20:50 af ringstedLC

2.4

\begin{align*} \textup{Genstande} &= 250000+\frac{150000}{33} \\ \textup{Genstande\,pr.\,delt.} &= \frac{\textup{Genstande}}{45000} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar kl. 23:15 af SuneChr

→   # 8

Vedhæftet fil:SP 200220242316.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar kl. 23:16 af SuneChr

.SP 200220242316.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar kl. 00:31 af SuneChr

Der var angiveligt ca. 45000 deltagere. Med deltagere antager vi, at festivalpersonalet er inkluderet heri.
Lad os se  h v o r  tørstige de var.
Mængden af øl:  150000 liter + 250000 flasker á 0,33 liter
Det giver i gennemsnit  godt og vel 5 liter pr. deltager.
Nu ved vi ikke, over hvor mange dage festivalen forløb, men ud fra gennemsnittet taler sandsynligheden
for, at det ikke bare har været én dag, da de frivillige fra sanitetstjenesten i så fald havde haft mere at se
til, end normeringen tillod.
 


Svar #10
21. februar kl. 12:51 af shain

Tak for prikken over i'et!

Skriv et svar til: øl salg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.