Matematik

plade rør cylinder rektangel

06. juni 2024 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej jeg har en opgave handler om en metalplade og et rør som cylinder.

opgave 2.1 til 2.3

Arealet er 1695 cm2

skal jeg bruge omkreds for en cirkel O=2 pi *r

56,5*2+30,0*2= 173 cm

173 cm/2*pi= 27 cm

Formlen for rumfang for en cylinder V=pi *r^2*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2024 af Martin2Holte


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{2.4}\\&\textup{Volumen:}\\&&V=h\cdot \pi\cdot r^2\\\\&& 9000\;\mathrm{cm}=\left ( 30.0\;\mathrm{cm} \right )\cdot \pi\cdot r^2\\\\&& r=\sqrt{\frac{9000\;\mathrm{cm}}{\left ( 30.0\;\mathrm{cm} \right )\cdot \pi}}\\\\& \textup{Bredde:}\\&&2\pi r=2\cdot \pi\cdot \sqrt{\frac{9000\;\mathrm{cm}}{\left ( 30.0\;\mathrm{cm} \right )\cdot \pi}}\ \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2024 af mathon

Ret selv rumenheden.

Svar #4
06. juni 2024 af shain

2.2 Kender jeg ikke rumfanget for at tegne radius ud.
Skal udnytte arealet? Omkredsen af en cirkel?
Finde radius vha. O=pi*d?

Svar #5
06. juni 2024 af shain

Svarer bredden af cirklen til omkredsen af rektangel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2024 af mathon

Pladebredde = 2* pi*r

Svar #7
06. juni 2024 af shain

Hvordan laves opgave 2.2 er mit forsøg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2024 af ringstedLC

#5 En cirkel har ingen bredde.

#7 Ja, desværre:

\begin{align*} O_{cyl}=56.5 &= 2\,\pi\,r \\ r &= \frac{56.5}{2\,\pi}=... \end{align*}


Svar #9
06. juni 2024 af shain

Er omkredsen ikke alle siderne lagt sammen i rektanglet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2024 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2024 af ringstedLC

#9 Jo, - af rektanglet. Men cylinderen er lavet ved at rulle pladen så de to kanter på 30 cm mødes. Derfor er cylinderens omkreds ligeså lang som pladens kant på 56.5 cm


Svar #12
07. juni 2024 af shain

AH OK tak

Skriv et svar til: plade rør cylinder rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.