Fysik

Betydende cifre og målestoksforhold

11. september kl. 17:57 af staabi - Niveau: C-niveau

Hvis man har et tal, lad os sige 7543,658, og man ønsker at finde det i måleforholdet 1:1000 samt man vil beholde tre cifre, giver det så: 7,544? Eller må man godt tage resten af cifrene med, altså 7,543658? Dette er jo mere end 3 betydende cifre, men jeg undrer mig blot da vi bare har "nedskaleret" tallet med et forhold på 1000. Hvilket af dem er korrekt?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september kl. 18:27 af mathon

Lær dig forskellen på “cifre” og “decimaler”.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september kl. 19:19 af M2023

#0. Uanset målestoksforholdet, så kan du godt bruge det samme antal betydende cifre, du flytter blot kommaet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september kl. 20:57 af AngelOneOne

Hej,

Som Mathon skriver, er det vigtigt at lære forskellen på cifre og decimaler.

Cifre = antallet af tal uanset komma (7543,658 har 7 cifre) - 4 cifre før kommaet, og tre decimaler efter   
           kommaet = 7 cifre. Husk, at cifre efter et komma omtales som decimaler, men regnes som cifre, når
           man skal sige hvor mange cifre der er i hele tallet.
Decimaler = antallet af tal efter kommaet (7543,658 har 3 decimaler)

Der er et par afsnit du kan læse her om betydende cifre (signifikante): https://sciencelabs.dk/?page_id=1221

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september kl. 14:36 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du vil skallere 7543,658 med forholdet 1:1000 og med 3 cifre, skulle du gerne få 7,54.

Hvis du vil skallere 7543,658 med forholdet 1:1000 og med 3 decimaler, skulle du gerne få 7,544.


Skriv et svar til: Betydende cifre og målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.