Kemi

jeg skal afstemme nogle reaktioner

11. december 2024 af avismand - Niveau: B-niveau

Undersøg om nedenstående reaktioner kan forløbe. Hvis svaret er ja, skal de afstemmes.
Sn(s) + Ag+(aq) ->
Cu(s) + Al3+(aq) ->
Mg(s) + Pb2+(aq) ->
Hg(l) + Cu2+(aq) ->
Fe(s) + H+(aq) ->
Mg(s) + Zn2+(aq) ->


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2024 af M2023

#0. Du skal bruge spændingsrækken:


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2024 af mathon

                 \begin{array}{llllll}&& Sn\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Sn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Ag\,_{\textit{(s)}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2024 af mathon

                 \begin{array}{llllll}&& Mg\,_{\textit{(s)}}\;+\;Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Pb\,_{\textit{(s)}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2024 af mathon

                 \begin{array}{llllll}&& Fe\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,H^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2\,_{\textit{(g)}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2024 af mathon

                 \begin{array}{llllll}&& M g\,_{\textit{(s)}}\;+\;Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Zn\,_{\textit{(s)}} \end{}


Skriv et svar til: jeg skal afstemme nogle reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.