Matematik

Sin og cos

22. marts 2025 af TheAngels - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg sin(v+180) og cos(180-v)

når sin = 0,6

cos = 0,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2025 af ringstedLC

Nogle overgangsformler:

\begin{align*} \sin(\pi+v)=-\sin(v)=0.6 \qquad\Rightarrow \sin(v) &= ... \\ \cos(\pi-v)=-\cos(v)=0.8 \qquad \Rightarrow \cos(v) &= ...\\\end{}

Tegn eventuelt enhedscirklen for overblik!


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2025 af ringstedLC

eller hvis

\begin{align*} \sin({\color{Red}v}) &= 0.6=-\sin(\pi+v) &\Rightarrow \sin(\pi+v) = ... \\ \cos({\color{Red}v})&= 0.8=-\cos(\pi-v) & \Rightarrow \cos(\pi-v) = ...\\\end{}

Overblik for #1:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2025 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Nogle overgangsformler:}\\&& \sin(\pi+v)=-\sin(v)\\\\&&\cos(\pi-v)=-\cos(v)\\\\\\ \textbf{Opgaven:}\\&&\sin(\pi+v)=-\sin(v)=-0.6\\\\&& \cos(\pi-v)=-\cos(v)=-0.8 \end{}


Skriv et svar til: Sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.