Fysik

Beregning af kompressorarbejde og effekt hhv ved åben og lukket system

26. april 2025 af Mattygreen - Niveau: A-niveau

Det måske et dumt spøgsmål, men ikke det mindst er jeg i hvert fald i tvivl: Jeg har fået til opgave og skulle redegør for beregning af kompressorarbejde og effekt i hhv åbne og lukkede systemer.

Her er jeg i tvil om hvordan beregning af kompressorarbejde og effekt er i forhold til lukkede systemer. På grund af jeg har forstået i forhold til temordynamiske systemer, at ved lukkede systemer er systemet uigennemtrængeligt for udefrakommende stof men gennemtrængligt for energi. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2025 af mathon

                                       Den kvasi-statiske, adiabatiske kompression af en gas

\Large\begin{array}{lllllll} \textup{Adiabatisk arbejde:}\\&W_{\textup{adiabatisk}}=\frac{P_{\textup{final}}\cdot V_{\textup{final}}-P_{\textup{initial}}\cdot V_{\textup{initial}}}{\gamma-1} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2025 af mathon

                                                                                             \Large \gamma=\frac{C_p}{C_V}


Skriv et svar til: Beregning af kompressorarbejde og effekt hhv ved åben og lukket system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.