Kemi

Beregn [H+] & [OH-] ud fra aflæst pH

07. april 2011 af hiawrj (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej,

Min opgave lyder "Beregn [OH-] og [H+] i M ud fra de aflæse pH-værdier."

De eneste oplysninger jeg har er:

Aflæst pH på 7,09
Stoffet er Hydroxylapatit, og er mættet.

Jeg tror jeg har fundet [H3O+] i M ved følgende formel: [H3O+] = 10-pH = 10-7,09 = 8,13×10-8 M

Er der nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2011 af vejgeh (Slettet)

Du gør det rigtigt nok, og det passer også meget godt at koncentrationen af H3O+ er 8,13 * 10-8 M, ja..

Når du så har [H3O+] skal du benytte at [H3O+] *  [OH-] = 10-14, og her er den eneste ubekendte jo koncentrationen af OH-.


Svar #2
08. april 2011 af hiawrj (Slettet)

Mange tak, fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Beregn [H+] & [OH-] ud fra aflæst pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.