Matematik

Differentiere og tangent

10. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Hey.

For et halvt år siden var jeg næsten Danmarksmester i det her, men nu kan jeg ikke huske noget som helst omkring det ;(
Og jeg håber at i kan hjælpe mig lidt med at få det frem i reminderen :)

Jeg har den her funktion:

f(x)=3x^2

hvor

f'(x)=6x

Jeg har så også den her ligning: y=12x-4, hvor jeg skal finde en tangent på funktionen f(x)=3x^2, som er parallel med min ligning. Jeg ved at hældningstallet skal være det samme, som i ligningen da de jo er parallelle, men så stopper det jeg kan huske så også der! Hvordan finder jeg den tangent ud fra disse oplysninger?

Ligeledes vil jeg også gerne høre, hvordan man løser den her: f'(1), hvor f(x)=1/x?

Håber i kan hjælpe :)


Svar #1
10. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Jeg vil gerne bekræftes i om f.eks. f(x)=2x^2, hvor f'(1)=4*1=4?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2011 af mathon

intet  kan være parallel med en ligning
men med en linje

                                          f '(xo) = 6xo = 12
                                                         xo = 2

                                          f(2) = 3·22 = 12

tangentligning i (2,12):

                                          y = 12(x-2) + 12

                                          y = 12x - 12


                            


Svar #3
10. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Det vare bare dejligt ;) Så fandt jeg ud af det :) Tak for det Mathon!


Skriv et svar til: Differentiere og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.