Matematik

rumfang

16. april 2011 af cllsLkh (Slettet)

Jeg skal regne rumfanget af et cylinder.

Diameter: 2 m

Højde: 10 cm

Hvilket af disse 2 er rigtige?

1) pi * 12 * 10

2) pi * 2 * 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af mathon

             V = h·(π·r2) = π·h·r2 = π·(0,1 m)·(1 m)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2011 af SuneChr

Rumfang af cylinder   =  π • r2• h        Enhederne skal være de samme. Hvis du vil have rumfanget i m3 skal du i 1) gange med 0,1 i stedet for 10, da 10 cm = 0,1 m.  Gør du det, er 1) den rigtige.


Svar #3
16. april 2011 af cllsLkh (Slettet)

Tak for svaret


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.