Matematik

Funktioner

27. april 2011 af boesse (Slettet)

 To funktioner f og g er givet ved
f (x)= x2−7x+16 og g(x)= x+1.

Løs ligningen f (x)= g(x) .

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligingen op og reducer den lidt. Det er en 2.-gradsligning, som så kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

Ellers ville jeg bruge lommeregneren (hvis du har en der kan løse ligninger)

Define f(x)= (...)
Define g(x)= (...)

Solve(f(x)=g(x),x)
 
Og så giver lommeregneren dig resultaterne...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er da ingen grund til at bruge lommeregner til den slags simple opgaver med hele tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

#3 men hvis man ikke kan finde ud af det, så hvorfor ikke bruge lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tror du selv, at man lærer mere ved at bruge en lommeregner til noget, man ikke kan finde ud af?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

#5 Nej, men hvis man laver en aflevering hvor man viser man har problemer med det (da man jo bruger lommeregenern) kan man lettere få hjælp af læreren...
Det nytter ikke noget bare at sige Reducer og find ud af det selv... Når vi nu er igang med at betvivle svar....

Men nu kan boesse selv vælge hvilket svar der bedst passer... :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Trådstarter har jo slet ikke reageret på nogen af indlæggene her. Det hjælper af og til rent faktisk at gøre det (at skrive ligningen op), hvorefter man så skulle kunne se, at der er tale om en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

#7 men for 5 timer siden skrev boesse præsis det samme indlæg og fik bare afvide at man skal reducere...


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så skulle trådstarter have fortsat diskussionen i den første tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1008094 i stedet for at lave en ny tråd med den samme opgave. Det er jo spild af både trådstarters tid og vores tid at tærske det samme igennem flere steder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

#9

Det har du nok ret i... men ville bare uddybe det for boesse hvis det var postet to gange for at få flere svar..


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.