Matematik
Bestem integralet (Uden hjælpemidler)
Bestem integralet : ∫ (1 oppe, og 0 for neden) 8x3 / x4 + 2 dx
Nogen der vil hjælpe mig med denne? Jeg er heeelt lost. (Især da det er uden hjælpemidler) ....
Svar #2
01. maj 2011 af SuneChr
Substitution: t = x4 + 2 og dt = 4x3 dx Nye integrationsgrænser: t = 04 + 2 og t = 14 + 2
På A-niveau, vil jeg overdrage resten.
Svar #3
01. maj 2011 af Karldenstore (Slettet)
Nu ved jeg godt at det er på A - niveau. Men det er ikke ensbetydende med at jeg er klog i skolen :P
- hmm .. Hvad jeg jeg så bagefter, (når jeg har fundet de nye integrationsgrænser)?
Svar #4
01. maj 2011 af SuneChr
Det er vigtigt, at du forstår denne integrationsmetode, da den også kan dukke op ved en eksamen.
Især uden hjælpemidler, men alligevel.
I det oprindelige integral er tælleren 8·x3 dx (dx er også en del af tælleren). Erstat tælleren med 2·dt (se #2)
Det oprindelige integrals nævner passer fint ved at kunne erstattes med t (se #2)
Det nye integral får da udseendet med nye grænser: 2∫3 (2 / t ) dt som er let genkendeligt til at løse.
Svar #5
01. maj 2011 af Karldenstore (Slettet)
Forstår det virkelig stadig ikke. Tror bare jeg opgiver denne opgave. Men tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Bestem integralet (Uden hjælpemidler)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
