Matematik

Hjælp til "speciel" funktion...

04. maj 2011 af mikkel_fan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse følgende opgave: 

Vis at (1 - sqrt(x - 1))^(2)=x - 2* sqrt(x - 1)
&
( sqrt(x - 1) - 1)^(2)=x - 2* sqrt(x - 1)

(Dette har jeg allerede gjort ved at reducere)
 

Hvordan gør man så følgende?: 

Lad først x ligge mellem 1 og 2, dvs. i [1;2]. Angiv fortegnet for hvert af tallene

1-sqrt(x-1) og sqrt(x-1)-1

Hvordan kan man herefter skrive

sqrt(x-2 sqrt(x-1))?

Her er et link til opgaven hvis det er for svært at læse: 

mata1stx.systime.dk/index.php (Kig under trin 4)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 Du har

(1-sqrt(x-1))^2 = x-2sqrt(x-1)    Hvad er 1-sqrt(x-1)  så? (hint: tag kvadratroden på begge sider).

Gør samme med den anden ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2011 af peter lind

Du kan prøve at lave en graf for de 2 funktioner. En anden metode er hvis x∈[1;2] hvor stor er så x-1 og kvrod(x-1) og dernæst de 2 funktioner


Svar #3
04. maj 2011 af mikkel_fan (Slettet)

@peter lind
Hvad mener de med at man skal angive fortegnet?

@NejTilSvampe
Tak for svaret, men denne har jeg allerede løst. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2011 af peter lind

Du skal angive om funktionerne bliver positivt negativt eller 0. Grafisk svarer det til om funktionen ligger over x aksen, på x aksen eller under x aksen


Svar #5
04. maj 2011 af mikkel_fan (Slettet)

Mange tak :D 


Skriv et svar til: Hjælp til "speciel" funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.