Fysik

sammenhæng mellem fotonens energi og bølgelængde

10. maj 2011 af Pernille4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

redegør for sammenhængen mellem fotonens energi og bølgelængde???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af mathon

                                   Efoton = h·f = (h·c) / λ                     da    c = λ·f  ⇔  f = c/λ

                                   Efoton·λ = h·c

når produktet af to variable størrelser er konstant, er de to variable størrelser omvendt proportionale

                                  Efoton og  λ  er omvendt proportionale
dvs
                                  lille Efoton matcher stor bølgelængde

                                  stor Efoton matcher lille bølgelængde
 


Svar #2
10. maj 2011 af Pernille4 (Slettet)

Tak for hjælpen! Det er nyttigt.


Skriv et svar til: sammenhæng mellem fotonens energi og bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.