Kemi

empirisk formel - forbrænding

12. maj 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet en del opgaver, hvor man skal finde den empiriske formel for et ukendt carbonhydrid ud fra informationer om reaktionsprodukternes masse (CO2 og H2O).

Eksempelvis dannes 4,642 g CO2 og 2,281 g H2O ved en fuldstændig forbrænding.

Hvordan kan det være, at jeg kan sige, at massen af C i det ukendte carbonhydrid er

m(C) = 12,01/44,01*4,642 g = 1,27 g ?

Vil der ikke forsvinde noget carbon ved reaktionen? Beregner jeg egentlig ikke bare hvor meget carbon, der er tilbage efter reaktionen, og det er vil ikke den samme mængde, som der var før?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af acido (Slettet)

Jo grundstofferne er bevaret, så der er lige meget C og H efter reaktionen, som i carbonhydridet før reaktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2011 af mathon

                 C-indhold i CO2 = 27,29%  

                 H-indhold i H2O = 11,19%

.

                4,642 g CO2  ---> C: (4,642 g)·0,2729 = 1,2668 g  --->  (1,2668 g)/(12,011g/mol) = 0,10547 mol C
                2,281 g H2O  ---> H: (2,281 g)·0,1119 = 0,2552 g  --->  (0,2552 g)/(1,0079 g/mol) = 0,25324 mol H
              
molforhold
                          C  5
                          H  12
                    
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af mathon

...da forholdet skal matche

              layoutet   CnH2n+2


Skriv et svar til: empirisk formel - forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.