Matematik

Kan ikke differentiere!

16. maj 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej,

Jeg har en funktion, f(x)=x4+ln(2x+1)

og vil vide hvordan f'(1) kan være,  (ln(2x+1)) ' = 1/(2x+1) • (2x+1) ' = 2/(2x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af Walras

Du skal bruge

[f(g(x))]'=f'(g(x))*g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af NejTilSvampe

det er reglen for differentiation af sammensatte funktioner, hvis du har lyst til at slå den op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af mathon

          y = h(x) = 2x + 1      x > -(1/2)                              h '(x) = 2

          g(y) = ln(y) = ln(h(x))                                           g '(h(x)) = (1/(h(x)) · h '(x)  =  (1/(2x+1) ·2

                                                                                                                                                                

                                               (ln(2x+1)) ' = 2/(2x+1)

   f '(x) = (x4) '  +  (ln(2x+1)) '  =  4x3  +  2/(2x+1)

   f '(1) = 4·13 + 2/(2·1+1) =


Skriv et svar til: Kan ikke differentiere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.