Fysik

Beveægelsesligninger (konstant acceleration)

17. maj 2011 af DenBlåFrø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne frem til denne formel:

1) v2 - v02 = 2 * a * (s - s0)

Vi har at

2) v = a * t + v0

Hvis v integreres fås:

3) s = 1/2 *a * t2 + v0 * t + s0

Hvis t issoleres i 2) og sættes i 3) skulle det være muligt at få 1), men det har jeg problemer med. t = ((v - v0)/a)

s = 1/2 *a * ((v - v0)/a)2 + v0 * ((v - v0)/a) + s0
s = 1/2 *a * ((v2 - v02)/a2) + v0 * ((v - v0)/a) + s0   ( Her vil jeg så mene at a går ud med 2 i det første led.)

s - s0 = ((v2 - v02)/2a) + v0 * ((v - v0)/a)

For mig ser det ud som om v0 * ((v - v0)/a) er tilovers eller har jeg regnet forkert?


Svar #1
17. maj 2011 af DenBlåFrø (Slettet)

Har løst det (:


Skriv et svar til: Beveægelsesligninger (konstant acceleration)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.