Matematik

hjælp med at reducere

19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

a2-b2-(a+b)2+2*a*b

hjælp med at komme i gang eller hint til hvordan den løses. 

synes den er utrolig svær at gennemskue. 

skal jeg faktorisere? eller bruge kvadratsætninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Kvadratsætninger. Brug den på parentesen, så går en del ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

a2-b2-(a+b)2+2*a*b         kvadrer udtrykket i parentesenn og fjern -parenteser


Svar #3
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

så bliver det: 

a2-b2-a2-b2-2ab+2ab

eller hvad gør jeg lige forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

foreløbig gør du ikke noget forkert, nu skal du bare trække sammen


Svar #5
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen -2ab og +2ab går ud med hinanden. 

men hvad med alt det andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Er der mere, der går ud?

hvad er der så tilbage?


Svar #7
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej alt det andet går ikke ud. 

ahh.. ja okay 

a2 går ud, så er der -b2-b


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

-b2-b2 =-2b2

Du kan da godt selv. fint


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

Hej. Nu hvor jeg lige har et hurtigt spørgsmål til reducering, vælger jeg at smide den her inde da det næsten omhandler det samme.

 4ab + (2a - b)2 - b2 ⇔ 4ab + 2a2 + b2 - 4ab - b2 ⇔ Svaret efter mit hoved må så være 2a2 efter som vi bare fjerner resten. Men den facitliste jeg har siger at svaret til overstående opgave bliver 4a2..? heelp?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Ja, fordi (2a)2 = 4a2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er en misforståelse at benytte symbolet ⇔ mellem udtryk. Mellem udtryk, der er lige store, benytter man lighedstegnet = . Symbolet ⇔ ("hvis og kun hvis") benyttes mellem ensgyldige udsagn.

Vær omhyggelig med parenteserne, da 2a2 ikke er det samme som (2a)2 .


Skriv et svar til: hjælp med at reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.