Matematik
integration ved substitution...
∫01 (1+√x)2 dx
altså den indre funktion differentieret: 1/(2·√x)
...og hvad gør jeg nu? :)
Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe
du kan bare gange parentesen ud ved brug af kvadratsætningen.
Men ellers:
u = 1+√x
du = 1/2√x dx
2√x du = dx
(2(u-1)) du = dx
∫ u^2 * (2(u-1)) du = 2∫ (u^3 -u^2) du
Svar #2
21. maj 2011 af NejTilSvampe
jeg prøvede lige at taste det ind på grafregneren, og du får en lidt anden løsning ved brug af substitutionsmetoden.
Men hvis du undrer dig over hvorfor den ikke giver det samme er det fordi at begge løsninger er en stamfunktion, de har bare en forskel på en arbitrær konstant. Men vi ved jo at vi alligevel skal lægge c til, så det bliver bare en anden arbitrær konstant.
Så det er forklaringen på hvorfor det giver to forskellige løsninger. I virkeligheden er der jo uendelig mange løsninger til problemet =)
Svar #3
21. maj 2011 af Yow! (Slettet)
ej..kan man også bare bruge kvadratsætningen??? :)
er det så korrekt at løsningen er 3 når man bruger kvadratsætningsmetoden? :)
Svar #4
21. maj 2011 af NejTilSvampe
nej. og uanset hvilken metode du bruger får du det samme..? o_O
prøv at taste det ind på en grafregner.
Skriv et svar til: integration ved substitution...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
