Matematik

Hvordan regner man arealet af ligebenet Trapez ??

22. maj 2011 af asuziii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man arealet af ligebenet Trapez ??

pliiiiiiiiiiiiiiiz hjælp hjælp :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                 når s er trapezets ben og a er den korteste af de parallelle sider og V er en spids vinkel
gælder
                     A = sin(V)·(s2cos(V) + a·s)


Svar #2
22. maj 2011 af asuziii (Slettet)

http://mod.chemieonline.de/buba/bm-trapez.gif

Undskyld mig.. jeg forstod ikke så meget. Jeg har indsættet et link af ligebenet trapez, kan du kig på billedet og forklare lidt mere ??

Mange tak :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af mathon

eller
                                             to trekanter       rektangel
                                 A   =   2·((1/2)·h·x)    +    h·c

                                 A   =   (1/2)·h·(2x + 2c)

                                 A   =   (1/2)·h·((2x+c) + c)

                                 A   =    (1/2)·h·(a + c)

en halv højde gange summen af de parallelle linjer

eventuelt

                                 A   =   2·((1/2)·h·x) + h·c  = h·(x+c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af mathon

i overensstemmelse med #1

               
                     A = sin(V)·(s2cos(V) + a·s) = s·sin(V)·(s·cos(V) + a)        hvor a kaldes c på din figur

dvs
                                 h               x
                     A = s·sin(V)·(s·cos(V) + c)  = h·(x + c)


Skriv et svar til: Hvordan regner man arealet af ligebenet Trapez ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.