Matematik

De tre funktionstyper - forskelle og ligheder

30. maj 2011 af sabrina1804 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til mat eksamen om et par dage og sidder med et spørgsmål der er ved at drive mig til vanvid...

forklar forskelle og ligheder mellem de tre funktionstyper - altså lineær-, potens- og ekspotentiel vækst.

Formlerne er:

y=ax+b

y=b*x^a

y=b*a^x

Håber der er nogen der kan hjælpe

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af Yow! (Slettet)

jeg har skrevet en hel temaopgave om det... hvis du vil sende mig din email som besked, sender jeg opgaven til dig engang i aften ;)


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. maj 2011 af mathon

ligheder
                     at de er karakteriseret ved en konstant-double
                                                                                                             a,b
                     at de alle kan fremstilles ved en ret linje - om end med forskel på koordinataksernes skalering

forskelle:
                  vækst
                                  dy/dx = a
                      
                                  dy/dx = a·(y/x)     x>0

                                  dy/dx = ln(a)·y    a∈R+ \ {1}
 


Skriv et svar til: De tre funktionstyper - forskelle og ligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.